Det svenska hyckleriet kring religion

2

De senaste åren har det blivit allt tydligare att religion och framförallt vissa varianter av Islam (observera att långt ifrån alla muslimer kräver detta) få ta mer plats i det offentliga samhället som var tänkt att vara sekulariserat och öppen för alla oberoende av färg, kön eller trosuppfattning.

Eftersom vi i Sverige lever i ett samhälle där individen sägs vara fri så anser jag att det det personliga valet av religion kan likställas med ordet livsåskådning. I detta ord inräknar jag alla människors val av åskådning och inte specifikt några stora grupper.

Som ett exempel på hur absurt och fördomsfull synen på olika trosuppfattningar är i Sverige och kan jag hänvisa till de som kallar sig för Satanister.

Generellt får de som lever öppet som Satanister stå ut med ifrågasättanden och en mycket vriden och onyanserad bild i media som aldrig ifrågasätts (Lotta Bromé och Sievert Öholm är skräckexempel). De som grupp pekas ut som mördare och annat utan någon som helst anledning, detta är fördomar. Klagar någon så får de ofta tillbaka att dom får skylla sig själva om de går ut med detta offentligt.

Byter man ut ordet Satanister till ordet muslimer så skulle ske ett ramaskri utan like i pressen och ord som rasism och islamofobi skulle hagla. Men när det gäller satanister? Nej då är det knäpptyst. De får skylla sig själva.

Om jag som satanist skulle rista in ett pentagram på mitt barns bröst skulle jag förlora vårdnaden om mitt barn men när ”religioner” förgriper sig på nyfödda barn genom att skära av dem delar av dess kropp så accepterar man plötsligt det. Vad är det för skillnad? Ingen alls rent logiskt.

Varför är det så viktigt att brännmärka barn från födseln med dop eller avklippta kroppsdelar? Varför kan man inte år 2016 låta människor få välja sin egen väg och livsåskådning då dom fyllt 18 istället? Är det så farligt? Vi lever väl ändå i ett land där vi värnar om individen, eller så trodde jag det naiva jag.

Att sexualisera flickbarn, skilja pojkar och flickor åt är inte okej eller humant i ett modernt samhälle. Inte heller är det acceptabelt att alla andra ska anpassa sig efter någons religiösa åsikter då dessa är privata.

Att få respekt måste man ge respekt och vill man leva i ett ”multikulturellt” samhälle måste man stryka på foten när det kommer till kraven på alla andra och rikta dem mot själv istället. Att kräva att andra ska anpassa sig är bara egoism och hör inte hemma i ett samhälle som ska acceptera alla livsåskådningar.

Så håller Sverige denna höga standard? Svar nej och med den rödgröna regeringen så har Sverige tagit många steg tillbaka istället och blivit allt mer intolerant då man heller går religioners förtryckande delar tillmötes istället för att kämpa för kvinnors lika rättigheter. Man kallar sig feminister men sanningen är att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är misogyna då de hellre trampar på kvinnor än att ta upp kampen mot förtrycket av kvinnor i religioners eller traditioners namn.

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik, samhälle och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s