Castro och vänstern

CyNUXnYUQAEXEl_.jpg

Jag anser att demokrati och yttrandefrihet är något som vi ska värdera mycket och kämpa för. Alla ska ha rätt att säga sitt ord vare sig man gillar det eller inte.

Nu när diktatorn Fidel Castro dött så är det flera från både vänsterpartiet och Socialdemokraterna som hyllar honom.

För mig är detta helt absurt. När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen blev det ett ramaskri från vänstern och vissa än i dag försöker ta ifrån dem deras demokratiska rättighet. Om nu vänstern ska kunna anklaga SD för att vara antidemokratiska kan man inte själv hylla en diktator som fängslat och mördat oliktänkande.

Att Lars Ohly saknar vett att inse detta kan man förstå. Pierre Schori är en annan person som visat sina sanna färger. Olof Palme var en annan som kramade den döda diktatorn.

Så anser vänstern att en vänsterdiktatur är bättre än en högerdiktatur? Det verkar som många uttrycker denna motsägelsefulla åsikt. Kan man då verkligen påstå att man är för demokrati och yttrandefrihet. Jag tycker faktiskt inte det. Tyvärr har detta hyckleri pågått länge i Sverige samtidigt som vänstern slagit sig på bröstet för att vara så goda.

En diktator är en diktator hur man än vänder det. Det finns inga ursäkter till att mörda eller fängsla människor på grund av sina åsikter. Har man Castro eller Che Guevara kan man lika gärna ha Hitler på sin tröja.

Se Human rights watch sida om Castro:

https://www.hrw.org/news/2016/11/26/cuba-fidel-castros-record-repression

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s