Allente suger

När vi flyttade försökte vi bara ha streamingtjänster men efter ett tag så saknade vi kunna zappa mellan kanaler och fick då skaffa oss Allente där vi bodde.

Detta val har varit allt annat än bra.

För det första så stämmer inte allt som man påstår ska följa med i abonnemanget eller boxen. Olika streamningtjänster funkade inte som vi trodde och inte heller var Allentes kundtjänst fattade heller. Efter flera månade så visade sig att till exempel ViaPlay inte ingick som kanaler utan som streaming. etc.. Massa frustration.

Nu kommer vi till den stora boven i dramat, Allentes box. Den är urusel. Vi hade en TIVO tidigare och den var långsam som fan men den funkade utan större problem. Den här boxen är bara krångel var dag.

Den tenderar att krascha X antal gånger på en dag. Sen klarar den inte av att vara utan ström. Är det strömavbrott eller man måste flytta boxen så slutar kanalerna fungera och man måste göra fabbriksomställning vilket tar en bra stund. Man kan inte ens stänga av den normalt, slå av strömbrytaren och starta den utan att man behöver omställa den. Helt värdelöst.

Sen påstår man att man kan casta tjänster. Funkar till vissa delar men till exempel Netflix kan man inte streama utan då måste man ha en Chrome cast. En annan sak som är ett skämt är att det inte ens går att streama Allentes egna app i deras box utan man måste använda Chrome casten här med.

Så har vi det där med information till sina kunder som även här är under all kritik. Leverantören av tv hade problem och vi hade en hel helg som vi var tvugna att titta på tv. Fick meddelande på boxen att det var fel med min signal. Jag pratade med kuntjänst och jag var tvungen att köpa ny nätveckskabel. Det funkade inte så efter ett tag såg min fru att det varit och var problem med de som levererade tv till Allente. Att man inte visste det är jättedåligt. Så funkade en liten stund och slutade igen fast de påstod att det var löst. Tog 12 timmar innan man fick upp meddelande igen att det var problem.

Hade det inte varit att vi vill kunna bläddra mellan alla repriser som Svensk tv visar hade vi skickat tillbaka allt. Men har du andra alternativ så för din egen skull välj något annat än Allente.

Detta inlägg publicerades i gott å blandat, tv/serier och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar