Rise of the triad (2013)

Rott_cover_compare

 

Som den retronörd jag är så blev jag så klart väldigt glad då GOG.COM och STEAM släppte Apogee’s Rise of the triad.

RoT kom först ut 1995 i Doom eran men till skillnad från Doom fick inte RoT någon uppföljare. RoT var extremt blodigt då det kom då man bland annat kunde skjuta folk som bad om nåd. Det kan man även göra i det nya RoT.

Annars är allt sig likt. Man skulle kunna säga att det är mer eller mindre samma spel men men bättre grafik. Men ska sanningen fram så är jag inte så imponerad av motorn som är Unreal Engine 3. En jämförelse kan man göra med Doom3 som ändå har många år på nacken så är det ljusår skillnad mellan spelen. I Doom3 så kan man till exempel skjuta på lampor som sedan rör sig och skuggorna följer efter. Skärmar kan man skjuta sönder etc… Det händer inget i RoT. Och även om det är blodigt då man skjuter gubbarna så är det så fult gjort att det tyvärr är skrattretande.

Och visst det är inte samma frihet och coolhet som man finner i GTA. På sätt och vis har tiden sprungit från RoT men ser man det som ett upphottat retrospel så är det ett roligt och coolt spel. Priset är också ett bra sådant, runt hundralappen får man få nya spel.

 

Detta inlägg publicerades i dataspel, retrospel och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s