IT (2017) (Det)

fid17504

En film som blivit väldigt hypad förra året är skräckfilmen IT som är baserad boken av Stephen King med samma namn (Det på svenska).

Boken har filmatiserats tidigare i början av 90-talet som en längre serie med två delar där clownen Pennywise spelades av Tim Curry. I den nya filmen är det Bill Skarsgård som spelar den mordiska clownen.

Filmen handlar om ett gäng barn som alla är ungefär 12 år gamla och alla är de en av dessa barn som är utstötta och mobbade och som terroriseras av den äldre och psykotiske Henry Bowers.

Allt börjar med att Bills lillebror blir försvinner som så många andra ungdomar i staden Derry och efter ett tag börjar barnen rota i det hela och får upp en tråd till stadens hemska historia.

Det jag gillar med boken är hur karaktärerna byggs upp och historien handlar nästan mer om deras relationer med varandra och deras bakgrund och trasighet är själva skräcken som den mordiska clownen sprider. Detta missa man tycker jag i filmen där det blir pang på rödbetan med massa skräck. Detta gör att filmen tyvärr blir lite platt och endimensionell.

Jag hade förväntat mig mer och blev besviken.

Annonser
Det här inlägget postades i film och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s