Media jagar syndabocken satan

Jag blir mycket besviken på SVD då jag läser en notis på deras hemsida om några galna personer som dödat och ätit människor. Sataniska kannibaler står det med stor text. Men är dom verkligen satanister bara för att dom säger det? Eller är det åter media som söker den lätta vägen till uppmärksamhet istället för att försöka se vad som egentligen ligger bakom?

SVD anser visst att det är ok att dra alla över en kant, eller? Hade personerna varit kristna hade man skrivit kristna kannibaler med stor text eller? Eller varför inte en muslimk eller judiska kannibal, det skulle sitta bra. Fast nej det vet jag att vi inte skulle få se. Varför? Jo för att skrivar man så riskerar man att få skit för det från dessa grupper eller bli kallad för fördomsfull och rasist. Men om någon kallar sig för satanist eller dom kanske var djävulsdyrkare, en stor skillnad ja då kan man skriva vad som helst hur som helst utan att bry sig om källkritik eller inte ens försöka sätta sig in i ämnet.

Förr vad den fula juden med stor näsa syndabocken som alla var rädd för. Är dagens syndabock som alla vill gasa ihjäl satansiten? Jag hade faktiskt större förväntningar av SVD.

Detta inlägg publicerades i magick, new age, nyheter, religion och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s