Årgångschoklad från Valrhona (2008)

Grandcru1-sm

Jag har köpt ett paket med tre årgångschoklad från olika plantagare. Har precis smakat på dem alla tre och här är mitt amatörmässiga utlåtande.

Grand Couva (Trinidad) Är den av dem tre som smakar renast choklad. Den är rätt mild och fin och sitter där den ska i smaken.

Palmira (Venezuela) smakar mycket av fikon i smaken. en exotisk och härlig smak som sprider sig i gommen och gifter sig fint med den utsökta kakaosmaken. Den här var nog den jag gillade mest av dem tre även om jag tycker att alla tre är goda.

Ampamakia (Madagaskar) Denna smakar mycket citrus och är rätt syrlig i sin smak. Även den här så fungerar syrligheten bra med kakaosmaken.

Klart värda att köpa och smaka på. Kul att testa på olika plantage och märka av skillnaderna på smaken🙂

Det här inlägget postades i gott å blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s