Avatar (2009)

Efter mycket om och men tog jag mig mod till mig och tittade på Avatar. Anledningen till att jag dragit ut på tiden är all den hype som varit och som gjorde att jag blev väldigt anti. All denna hype till trotts så var det en helt okej film. Annat som lockade mig var att få se vad det var som fick påven att kalla filmen ogudlig.

Det är en klassisk cowboy och indianfilm fast i sience fiction kläder. Själva historien är rätt simpel utan större hjärna men det är inte det man var ute efter i den här filmen. Det är dom klassiska stereotyperna med i filmen, hjälten, skurken, kvinnan som hjälten träffar, blir kär i, dom blir osams men förenas i slutet så klart. Skillnaden här är att indianerna faktiskt driver bort dom dumma cowboysen från landet. Jag antar att Påven med sin fula hatt sympatiserade med alla dom mördande cowboysen, han är den typen ju. Det är mycket stora modern och ett med naturen a la indianer så klart.

Hur som hur är det en helt okej matinéfilm att fördriva tiden med. Att Cameron utlovar flera uppföljare är tyvärr inte lovande. Varför måste man ständigt göra dessa?

SVD

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Avatar (2009)

  1. Annika skriver:

    nu har jag läst vad du skrivit o jag vill inte se avatar

  2. Max Colliander skriver:

    Synd att du inte såg den på bio med större effekter och i 3d. var en otrolig upplevelse. Håller dock med om att uppföljare känns lite sisådär. Men grymt och få se mer av Pandora

  3. elina skriver:

    Såg filmen först igår och insåg att jag är för gammal för den typen ”pojkmatineer”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s