Vitlöksfrästa chiliräkor en sjuk dag.

Helt däckad av förkylning och luftrörs-problem så finns det ljuspunkter. Idag var det Vitlöksfrästa chiliräkor. Det var så gott och smakade precis som Thailand. Vi hade basmatiris till. Använd småchilin med kärnorna kvar om ni vill ha starkare.

400 g skalad scampi eller stora räkor
1 röd chilifrukt
3 vitlöksklyftor
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk mald spiskummin
3 msk Arla smör-&rapsolja
Kärna ur chilin och skala vitlöken. Finhacka chili och vitlök. Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min. Lägg i scampin och stek den ca 1 min på varje sida. Eller så kör du allt i en wokpanna och då är det bara att vända på det vanliga sättet. Blanda ut såsen med riset.

Detta inlägg publicerades i mat, Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vitlöksfrästa chiliräkor en sjuk dag.

  1. Annika skriver:

    det var supergott, tack älskling

Lämna ett svar till Annika Avbryt svar